Tailando viza 2019 – vizos kaina, tipai, reikalingi dokumentai

Ar reikalinga viza į Tailandą vykstant turizmo tikslais? Lietuvos piliečiams Tailando viza kol kas yra būtina, tačiau nuo 2019 m. balandžio 14 d. Lietuvos piliečiai turės galimybę pasinaudoti beviziu režimu.

Turizmo tikslams tinkami Tailando vizos tipai 2019 metais yra:

Tailando Viza

Bevizis režimas

Nuo 2019 m. balandžio 14 d. Lietuva pateks į sąrašą valstybių, kurių piliečiams nereikalinga Tailando viza, nes jiems galioja bevizis režimas. Jei turite Lietuvos Respublikos pasą, kuris galioja ne trumpiau, kaip šešis mėnesius, galėsite atvykti į Tailandą iki 30 dienų laikotarpiui be vizos.

Plačiau apie Tailando bevizį režimą skaitykite čia: Bevizis režimas vykstant į Tailandą.

Visa on Arrival

Jei planuojate tik iki poros savaičių trukmės kelionę į Tailandą, atvykdami į šalį galite pasinaudoti supaprastinta vizų išdavimo tvarka ir gauti Tailando vizą, vadinamą Visa on Arrival, kuri galioja 15 dienų. Ši viza išduodama iš karto atvykus visuose tarptautiniuose oro uostuose ir daugelyje sausumos pasienio postų.

Teikiant prašymą gauti vizą Visa on Arrival gauti, reikia turėti pasą, bilietą kelionei iš Tailando, nuotrauką, viešbučio rezervaciją ir pakankamai grynųjų pinigų vietine valiuta, kad sumokėti vizos mokestį (paprastai tai yra 2000 THB). Detalesnę informaciją apie šios Tailando vizos gavimo sąlygas rasite čia: Visa on Arrival.

Nuo 2019 m. balandžio 14 d. Tailando Visa on Arrival Lietuvos piliečiams nebus išduodama, kadangi bus sudaryta galimybė atvykti į Tailandą nemokamai.

Vienkartinė turistinė viza

Tailando vienkartinė turistinė viza galioja vienam apsilankymui Tailande per 3 mėnesių laikotarpį nuo prašymo vizai gauti pateikimo datos. Maksimali apsilankymo trukmė yra 60 dienų, nuo tos dienos, kurią atvykstate į Tailandą. Vienkartinę turistinę Tailando vizą galite gauti tiek Vilniuje esančiame Tailando Karalystės garbės konsulate, tiek bet kurioje kitoje šalyje esančioje Tailando ambasadoje ar konsulate. Vienkartinės turistinės vizos kaina yra 30 EUR. Prašymą pateikti ir vienkartinę turistinę vizą gauti paprastai užtrunka dvi darbo dienas, tačiau terminai priklauso nuo konkrečios įstaigos.

Teikiant prašymą vienkartinei turistinei Tailando vizai gauti, reikia turėti bent šešis mėnesius galiojantį pasą, nuotraukas, sumokėti vizos mokestį (Lietuvoje reikia turėti pavedimo kopiją, tačiau kitose šalyse dažnai suteikiama galimybė atsiskaityti grynaisiais vietoje), bilietą kelionei iš Tailando, adresą Tailande ir įrodymus, jog turite pakankamai lėšų kelionei. Detalesnius reikalavimus vienkartinei turistinei Tailando vizai gauti galite rasti čia: Vienkartinė turistinė Tailando viza.

Daugkartinė turistinė viza

Daugkartinė turistinė Tailando viza galioja neribotam skaičiui apsilankymų Tailande per 6 mėnesių laikotarpį nuo prašymo vizai gauti pateikimo datos. Maksimali vieno apsilankymo trukmė šalyje yra 60 dienų. Vizos galiojimo laikotarpiu galite atvykti į Tailandą bet kada. Daugkartinė turistinė viza išduodama tik toje valstybėje, kurioje gyvenate, tad Lietuvos piliečiams dėl šios vizos reiktų kreiptis į Vilniuje esantį Tailando Karalystės garbės konsulatą. Daugkartinės turistinės Tailando vizos kaina yra 140 EUR.

Teikiant prašymą daugkartinei turistinei Tailando vizai gauti reikia turėti bent šešis mėnesius galiojantį pasą, nuotraukas, sumokėti vizos mokestį (Lietuvoje reikia turėti pavedimo kopiją, tačiau kitose šalyse dažnai suteikiama galimybė atsiskaityti grynaisiais vietoje), bilietą kelionei iš Tailando ir adresą Tailande (bent pirmam apsilankymui), patvirtinimą iš banko dėl turimų lėšų ir patvirtinimą apie turimą darbą. Detalesnius reikalavimus daugkartinei turistinei Tailando vizai gauti galite rasti čia: Daugkartinė turistinė Tailando viza.

Pakartotinis leidimas (Re-entry Permit)

Jei turima vienkartinė turistinė Tailando viza dar galioja pakankamai ilgai ir norėtumėte tik trumpam išvykti iš Tailando (pvz. aplankyti Ankoro šventyklas Kambodžoje), tokiu atveju galite pateikti prašymą išduoti pakartotinį leidimą (Re-entry Permit). Prašymą šiam leidimui galite pateikti Imigracijos biure Bankoke arba bet kuriame kitame Imigracijos ofise kitose Tailando provincijose.

Teikiant prašymą pakartotiniam leidimui gauti, reikalingas pasas ir imigracijos (išvykimo) kortelė, užpildyta prašymo forma, viena paso dydžio nuotrauka, paso puslapių kopijos (pagrindinio puslapio ir paskutinio atvykimo antspaudo) bei 1000 THB dydžio mokestis.

Vizos pratęsimas (Visa extension)

Jei norite Tailande likti ilgiau nei vizos leidžiamas 60 dienų terminas, turistinė Tailando viza vieną kartą gali būti pratęsta mėnesiui Imigracijos biure Bankoke arba bet kuriame kitame Imigracijos ofise kitose Tailando provincijose

Teikiant prašymą vizos pratęsimui gauti, reikalingas pasas ir imigracijos (išvykimo) kortelė, užpildyta prašymo forma, viena paso dydžio nuotrauka, paso puslapių kopijos (pagrindinio puslapio, dabartinės vizos ir imigracijos kortelės) bei 1900 THB dydžio mokestis.

Vizos galiojimo termino praleidimas (Overstay)

Jei užsibūsite ilgiau, nei leidžia gauta Tailando viza ir atvykimo spaudas pase, pasienyje arba oro uoste teks mokėti baudą po 500 THB už kiekvieną pradelstą dieną.

Trumpi vizos termino praleidimai nėra didelė problema, kuomet nusigaunate iki pasienio ar oro uosto ir turite pakankamai grynųjų baudos apmokėjimui. Tačiau, jei būsite pagauti policijos kur nors kitur, gali grėsti rimtesnė bausmė ir deportacija. Termino praleidimas keletu mėnesių gali lemti ilgalaikį atvykimo į Tailandą draudimą.

Atostogos Tailande

Ką dar reikia žinoti apie atostogas Tailande? Skaitykite čia: Atostogos Tailande – Kelionės į Tailandą.