Tailando konsulatas - Tailando viza Lietuvoje

Lietuvos piliečiai, planuojantys kelionę į Tailandą, vienkartinę turistinę Tailando vizą gali gauti bet kurioje šalyje esančioje Tailando ambasadoje arba Tailando konsulate. Gyvenantiems Lietuvoje, artimiausia vieta, išduodanti Tailando vizas, yra Tailando konsulatas Vilniuje. Į Lietuvoje esantį Tailando konsulatą turėtų kreiptis ir tie, kurie nori gauti daugkartinę turistinę Tailando vizą, kadangi tik čia Lietuvos piliečiams yra išduodama šio tipo viza.

Kur Lietuvoje galima gauti Tailando vizą

Tailando konsulatą rasite Vilniaus centre, visiškai netoliese Gedimino prospekto. Konsulato adresas:

Tailando Karalystės garbės konsulatas
Jogailos g. 9, LT-01116 Vilnius
Tel. (5) 268 1892 Faks. (5) 212 5591

Tailando konsulatas įsikūręs tame pačiame pastate, kaip ir "Ellex Valiunas" advokatų kontora, kurios vienas iš parnerių ir yra Tailando garbės konsulas Lietuvoje. Kadangi atskiro Tailando Karalystės konsulato vizų skyriaus, kuriame reikėdavo pateikti dokumentus vizai gauti, nebėra, į konsulatą pateiksite per pagrindinį įėjimą iš Jogailos gatvės pusės (foto žemiau).

Tailando konsulato pagrindinis įėjimas

Darbo laikas

Prašymų vizai gauti pateikimas

Konsulate prašymus vizai gauti galima pateikti pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais, nuo 10:00 iki 12:00 valandos.

Nuo 2019 m. liepos 1 d. dokumentai vizoms priimami tik trečiadieniais nuo 9:00 iki 12:00 val. ir tik iš anksto susitarus dėl priėmimo telefonu arba el. paštu.

Paso ir vizos pasiėmimas

Pasiimti savo pasą su išduota Tailando viza jame galite pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais, nuo 10:00 iki 12:00 valandos.

Nuo 2019 m. liepos 1 d. dokumentai vizoms išduodami tik trečiadieniais nuo 9:00 iki 12:00 val. ir tik iš anksto susitarus dėl priėmimo telefonu arba el. paštu.

Tailando vizos

Tailando konsulatas Vilniuje gali išduoti vienkartinę Tailando turistinę vizą Lietuvos piliečiams, ketinantiems Tailande turizmo tikslais praleisti ne daugiau nei 60 dienų. Vienkartinė Tailando turistinė viza galioja vienam apsilankymui Tailande per 3 mėnesių laikotarpį nuo jos išdavimo datos.

Tailando vienkartinė viza

Lietuvoje esančiame Tailando konsulate Lietuvos piliečiams išduodama ir daugkartinė Tailando turistinė viza, suteikianti teisę į Tailandą įvažiuoti daug kartų per 6 mėnesių laikotarpį, vieno apsilankymo metu praleidžiant šalyje ne daugiau nei 60 dienų.

Tailando vizos išdavimo tvarka

Vykstant į Tailando konsulatą nuo šiol reikia iš anksto susitarti dėl priėmimo telefonu arba el. paštu, kadangi vizų skyrius dirba tik trečiadieniais nuo 09:00 iki 12:00 valandos ir priima tik susitarus. Dėl priėmimo galima susitarti telefonu (8 ~5) 2681892 arba el. paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Konsulate gausite Tailando vizos prašymo formą, kurią reiks užpildyti. Kaip ir bet kurioje kitoje Tailando ambasadoje ar konsulate, prašymo formoje tiesiog reikia pateikti savo asmens duomenis ir kelionės informaciją, tokią kaip planuojama kelionės trukmė ir adresas Tailande. Kad viskas Tailando konsulate vyktų sparčiau, parsisiųskite ir iš anksto užsipildykite Tailando vizos prašymo formą.

Jei viską būsite tinkamai susiruošę iš anksto, konsulate greičiausiai neužtruksite nei 5 minučių!

Vizos išdavimas Tailando konsulate Vilniuje užtrunka 5 darbo dienas. Vizos skubos tvarka nėra išduodamos.

Tailando vizos kaina

Turistinės Tailando vizos kaina Tailando konsulate Vilniuje priklauso nuo jos rūšies:

vienkartinės turistinės Tailando vizos kaina - 30 EUR (nuo 2019.10.16 d. - 40 EUR)

daugkartinės turistinės Tailando vizos kaina - 140 EUR (nuo 2019.10.16 d. - 170 EUR)

Mokestis už vizą turi būti pervedamas į Tailando Karalystės konsulato sąskaitą, kurios numerį rasite konsulato internetiniame puslapyje. Šis mokestis nėra grąžinamas, net jei būtų atsisakyta Jums išduoti vizą. Mokestis už vizą Tailando konsulate Vilniuje grynaisiais nepriimamas!

Vizos mokesčio sumokėjimo kvitas būtinai turi būti patvirtintas banko. Jei pavedimą padarysite naudodamiesi internetine bankininkyste, vis tiek teks keliauti į banką ir jame patvirtinti mokėjimo pavedimą arba gauti banko kvitą.

Mokestis už vizą turi būti sumokėtas kiekvieno asmens, besikreipiančio dėl vizos, vardu.

Vienkartinės Tailando turistinės vizos išdavimui reikalingi dokumentai  

  1. Lietuvių arba anglų kalba užpildyta prašymo išduoti vizą forma (parsisiųskite čia arba užpildykite ją konsulate).
  2. Viena spalvota nuotrauka, kurios dydis 3,5x4,5 cm ir daryta ne seniau nei prieš 6 mėnesius).
  3. Pasas, kurio galiojimas yra ne trumpesnis kaip 6 mėnesiai, nuo planuojamo įvažiavimo į Tailandą dienos.
  4. Paso puslapio su nuotrauka kopija.
  5. Skrydžio bilieto į Tailandą ir iš jo kopija. Skrydis iš Tailando gali būti grįžimas atgal arba skrydis į kitą šalį.
  6. Viešbučio arba kitas gyvenamosios vietos Tailande rezervacijos kopija (pakanka pirmai nakčiai).
  7. Banko patvirtintą kvitą apie sumokėtą vizos mokestį.
  8. Jei šiuo metu nedirbate, papildomai reikia pateikti banko sąskaitos išrašą, rodantį, jog sąskaitoje turite bent 500 EUR lėšų (išrašas turi būti patvirtintas banke).

Vienkartinės Tailando turistinės vizos išdavimui reikalingi dokumentai

Daugkartinės Tailando turistinės vizos išdavimui reikalingi dokumentai  

  1. Lietuvių arba anglų kalba užpildyta prašymo išduoti vizą forma (parsisiųskite čia arba užpildykite ją konsulate).
  2. Viena spalvota nuotrauka, kurios dydis 3,5x4,5 cm ir daryta ne seniau nei prieš 6 mėnesius).
  3. Pasas, kurio galiojimas yra ne trumpesnis kaip 6 mėnesiai, nuo planuojamo įvažiavimo į Tailandą dienos.
  4. Paso puslapio su nuotrauka kopija.
  5. Skrydžio bilieto į Tailandą ir iš jo kopija. Skrydis iš Tailando gali būti grįžimas atgal arba skrydis į kitą šalį (pakanka išvykimo bilieto pirmai kelionei).
  6. Viešbučio arba kitas gyvenamosios vietos Tailande rezervacijos kopija (pakanka pirmai kelionei).
  7. Banko patvirtintą kvitą apie sumokėtą vizos mokestį.
  8. Banko sąskaitos išrašą, rodantį, jog sąskaitoje turite ar per paskutinius 6 mėnesius turėjote bent 5000 EUR lėšų (išrašas turi būti patvirtintas banke).
  9. Patvirtinimą iš darbovietės (turintiems darbą), patvirtinimą iš aukštosios mokyklos (studentams) arba už jus laiduojančio asmens garantinį raštą (nedirbantiems).

Svarbu:

- Tailando konsulate dokumentai paštu nepriimami.

- Jei gyvenate ne Vilniuje arba kelionei į konsulatą negalite skirti laiko, dokumentus vizai galite pateikti per kelionių agentūrą.

- Vaikams galioja tokia pati vizų išdavimo tvarka - pildomos tos pačios formos, o vizos kaina taip pat nesiskiria.

- Dėl papildomos informacijos į Tailando konsulatą galima kreiptis telefonu Nr. (5) 268 1892, darbo dienomis nuo 09:00 iki 16:30 valandos.

- Jei planuojate tik iki 30 dienų trukmės kelionę į Tailandą, galite pasinaudoti beviziu režimu.

Artimiausia Tailando ambasada

Artimiausia Lietuvai Tailando ambasada yra įsikūrusi Danijoje:

Royal Thai Embassy
Norgemindevej 18,
2900 Hellerup, Copenhagen, Denmark
Tel. +45 396 25010 Faks.+45 399 60680
El. paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
www.thaiembassy.dk