Vienkartinė Turistinė Viza

Vienkartinė turistinė viza galioja vienam apsilankymui Tailande per 3 mėnesių laikotarpį nuo prašymo vizai gauti pateikimo datos. Maksimali apsilankymo trukmė yra 60 dienų, nuo tos dienos, kurią atvykstate į Tailandą.

Vienkartinę turistinę vizą Lietuvos piliečiai gali gauti tiek Vilniuje esančiame Tailando Karalystės garbės konsulate, tiek bet kurioje kitoje šalyje esančioje Tailando ambasadoje ar konsulate. Vienkartinė turistinė viza kainuoja 30 EUR. Prašymą pateikti ir vienkartinę turistinę vizą gauti paprastai užtrunka dvi darbo dienas (trukmė skiriasi priklausomai nuo išduodančios įstaigos. Tailando ambasados ir konsulatai nedirba tiek Tailando, tiek šalies, kurio jie veikia, valstybinių švenčių dienomis, tad prieš planuojant apsilankymą ten reiktų iš anksto pasitikslinti konkrečios įstaigos darbo laiką.

Vienkartinė Turistinė Viza

Vienkartinės turistinės vizos išdavimui būtini dokumentai

Kreipiantis dėl Tailando vienkartinės turistinės vizos reikalingi šie dokumentai (sąrašas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo ambasados / konsulato):

  1. Pasas, galiojantis ne trumpiau kaip šešis mėnesius.
  2. Paso pagrindinio puslapio kopija.
  3. Tinkamai užpildyta ir pasirašyta vizos prašymo forma.
  4. Viena ar dvi paso dydžio (4 x 6 cm) nuotraukos.
  5. Vizos mokestis (grynieji pinigai) arba banko patvirtintas mokėjimo įrodymas (mokėjimo už vizą būdas priklauso nuo ambasados / konsulato – Lietuvoje mokama pavedimu).
  6. Aviabilietas skrydžiui iš Tailando dviejų mėnesių laikotarpiu (kai kurios ambasados / konsulatai ignoruoja šį reikalavimą, kiti - ne).
  7. Viešbučio ar apartamentų Tailande adresas, kurį galima patikrinti, ir gyvenamos vietos rezervacijos įrodymas.
  8. Patvirtinimas, kad turite pakankamai lėšų kelionei (ne mažiau kaip 20 000 THB vienam asmeniui ir 40 000 THB vienai šeimai). Lietuvoje to nereikalauja, tačiau kitoje šalyje bent jau teoriškai gali to paprašyti.

Tailando ambasados ir konsulatai, išduodantys vienkartinę turistinę vizą

Pateikti prašymą Tailando vienkartinei turistinei vizai gauti galite pateikti, bet kurioje Tailando ambasadoje ar konsulate.

Lietuvoje dėl vienkartinės turistinės vizos išdavimo galite kreiptis į Tailando Karalystės garbės konsulatą.

Jeigu keliausite po Pietryčių Aziją, Tailando vizą patogiausia pasidaryti:

  • Tailando ambasada Pnompenyje, Kambodžoje (196 Preah Norodom Boulevard, Sangkat Tonle Bassac, Khan Chamcar Mon, Phnom Penh)
  • Tailando generalinis konsulatas Savannakhete, Laose (9 Road Ban Huameuang N, Kaysone Phomvihane District, Savannakhet Province, Savannakhet)
  • Tailando ambasada Vientiane, Laose (applying for visa at: Consular Section, Unit 15 Bourichane Road, Ban Phone Si Nuan,Muang Si Sattanak, Vientiane)
  • Tailando generalinis konsulatas Kota Bharu, Malaizijoje (4426 Jalan Pengkalan Chepa, Kota Bharu, Kelantan)
  • Tailando ambasada Kvala Lumpūre, Malaizijoje (206 Jalan Ampang, Kuala Lumpur)
  • Tailando generalinis konsulatas Penange, Malaizijoje (1, Jalan Tunku Abdul Rahman, Penang)
  • Tailando ambasada Jangone, Mianmare (94, Pyay Road, Dagon Township Yangon)
  • Tailando ambasada Singapūre, Singapūre (370 Orchard Road, Singapore)
  • Karališkasis Tailando garbės konsulatas Denpasare, Balyje, Indonezijoje

 

Vienkartinės turistinės vizos gavimo procesas atrodo atimantis pernelyg daug laiko? apsvarstykite Visa on Arrival gavimo galimybę.

Planuojate Tailande lankytis dažniau? Daugkartinė turistinė viza turėtų būti Jūsų pasirinkimas.

Atostogos Tailande

Ką dar reikia žinoti apie atostogas Tailande? Skaitykite čia: Atostogos Tailande – Kelionės į Tailandą.