10 žinomiausių Tailando virtuvės makaronų sriubų

Makaronų sriuba yra labai populiarus gatvės maistas Tailande, kurio nesunkiai rasite daugumoje gatvių ir vietinių turgų. Susipažinkite su pačiomis žinomiausiomis Tailando virtuvės makaronų sriubomis.

1. Guay Tiew Ruea (Valčių makaronai) : ก๋วยเตี๋ยวเรือ

Valčių makaronai - tai makaronai su jautiena ar kiauliena tirštame rudame sultinyje, kuriame yra cinamono, anyžių ir kraujo. Paprastai valčių makaronų porcija yra maža ir vieną dubenėlį galite pabaigti 2-3 kąsniais. Vienu metu galite užsisakyti keletą dubenėlių, o vienas dubenėlis kainuoja tik 10-12 THB.

Guay Tiew Ruea (Valčių makaronai)

2. Tom Yum makaronų sriuba: ก๋วยเตี๋ยวต้มยำ

Tom Yum makaronų sriuba yra klasikinis Tailando virtuvės patiekalas. Tai aštriai rūgšti makaronų sriuba, kurią Tailande galima rasti praktiškai ant kiekvieno kampo. Galite rinktis makaronus su malta kiauliena, vištiena ar jūros gėrybėmis. Tai nėra tikroji Tom Yum sriuba, pagaminta iš Tailando žolelių ir tiekiama su krevetėmis. Aštri Tom Yum makaronų sriuba tėra pagardinta laimų sultimis, smulkintais žemės riešutais ir čili. Tačiau tai vis tiek labai skanu!

Tom Yum makaronų sriuba

3. Bha Mhee Moo Daeng (Kiaušininiai makaronai su kepta kiauliena) : บะหมี่หมูแดง

Šis patiekalas susideda iš kiaušininių makaronų su keptos kiaulienos griežinėliais, pagardintų daržovėmis ir mažais kiaulienos taukų gabalėliais. Šiuos makaronus galite užsisakyti sausus arba su sriuba.

Bha Mhee Moo Daeng (Kiaušininiai makaronai su kepta kiauliena)

4. Khao-soy (Šiaurės Tailando makaronų karis) : ข้าวซอย

Khao-soy yra šiaurietiško stiliaus makaronų kario patiekalas. Jis gaminamas iš kokosų pieno ir geltono kario padažo, užpilto ant minkštų kiaušininių makaronų ir tada apibertų traškiais kepintais makaronais. Šis patiekalas lengvai aštrus, salstelėjęs ir kreminis.

Khao-soy (Šiaurės Tailando makaronų karis)

5. Yen Ta Fo (Rausva makaronų sriuba) : เย็นตาโฟ

Yen Ta Fo yra patiekalas, kurį privalote išbandyti. Tai yra rausva makaronų sriuba, tiekiama su žuvies kukuliais arba keptais žuvies suktinukais, keptu tofu, kalmarais, sukučiu (angl. morning glory) ir keptais koldūnais. Tradiciškai rausva sriubos spalva išgaunama naudojant rausvos spalvos tofu.

Yen Ta Fo (Rausva makaronų sriuba)

6. Guay Jab (Susukti makaronai rudoje kiaulienos sriuboje) : ก๋วยจั๊บ

Guay Jab yra gaminamas iš susuktų makaronų penkių prieskonių kiaulienos sultinyje. Pagrindiniai ingredientai yra traškios šoninės gabaliukai, kiaulienos subproduktai ir kiaušiniai.

Guay Jab (Susukti makaronai rudoje kiaulienos sriuboje)

7. Guay Tiew Gai Mara (Vištienos makaronų sriuba su raukšlėtuoju svaideniu) : ก๋วยเตี๋ยวไก่มะระ

Guay Tiew Gai Mara yra viena iš vištienos makaronų sriubų. Šis patiekalas yra labai paprastas. Dubenyje gausite vištienos gabalą, mėsos kukulius, o raukšlėtojo svaidenio į jį galėsite įsidėti tiek, kiek norisi. Nedaug žmonių mėgsta šį patiekalą, kadangi jie tikisi, jog jis bus kartus, tačiau iš tikrųjų šios makaronų sriubos skonis yra netgi salstelėjęs.

Guay Tiew Gai Mara (Vištienos makaronų sriuba su raukšlėtuoju svaideniu)

8. Khanohm Jeen (Minkšti ryžių makaronai su kariu) : ขนมจีน

Khanohm Jeen yra makaronų, pagamintų iš ryžių krakmolo, rūšis. Jie yra labai minkšti ir ploni. Yra daug rūšių kario padažų, kuriuos galite valyti su šiais makaronais, tokie kaip žaliasis vištienos karis (gaeng keow wan gai), saldusis žemės riešutų padažas (nam phrik), aštrus padažas žuvies pagrindu (nam ya) ir šiaurietiško stiliaus kiaulės kraujo padažas (nam ngiao). Khanohm Jeen patiekiamas su šviežiomis daržovėmis.

 Khanohm Jeen (Minkšti ryžių makaronai su kariu)

9. Rad Na (Ryžių makaronai tirštame padaže)  : ราดหน้า

Rad Na iš esmės yra patiekalas, pagamintas iš keptų ryžių makaronų su tirštu rudu padažu ir mėsa ant viršaus. Padažas paprastai ruošiamas į jį įpilant bulvių krakmolo arba kukurūzų krakmolo. Yra daug įvairių rūšių makaronų, kuriuos galite pasirinkti šiam patiekalui, tarp kurių yra ryžių makaronai, traškūs geltonieji makaronai ir vermišeliai. Šis patiekalas paprastai valgomas pietų ar vakarienės metu.

Rad Na (Ryžių makaronai tirštame padaže)

10. Tajų stiliaus Sukiyaki : สุกี้ยากี้

Sukiyaki yra japoniško troškinio rūšis. Patiekalas susideda iš mėsos, mėsos kukulių, koldūnų, grybų, daržovių ir stiklinių makaronų. Kad būtų aštriau, papildomai gali būti pridedama aštraus tailandietiško sukiyaki padažo. Galite užsisakyti ir keptą sukiyaki (Suki Hang).

Tajų stiliaus Sukiyaki

Ar žinote kaip užsisakyti makaronų patiekalus Tailande? Išmokite tai daryti kaip vietiniai pasinaudodami mūsų Tailando gatvės maisto gidu: Kaip užsisakyti makaronus Tailande.

Ieškote didesnės makaronų skonių įvairovės? Išbandykite 5 geriausius Tailando virtuvės keptų makaronų patiekalus.