THAI.LT

Pad Thai, pažodžiui "Tailandietiški kepti makaronai", yra tailandietiškas patiekalas, įkvėptas kinų virtuvės. Iš pradžių šis patiekalas buvo vadinamas "Guay Tiew Pad" bet vėliau jo pavadinimas buvo pakeistas į "Pad Thai" ir jis tapo populiariausiu makaronų patiekalu Tailande.

Pad Thai - Tailandietiški kepti makaronai

Pad Thai yra patiekalas, nuo kurio geriausia pradėti pažintį su Tailando virtuve. Pad Thai yra gaminamas iš plokščių ryžių makaronų. Šis patiekalas yra puiki klasikinių Tailando virtuvės ingredientų, tokių kaip kiaušiniai, tofu, žemės riešutai, pupų daigai, kombinacija, o skonių paletė apimanti saldumą, aštrumą ir rūgštumą tikrai gerai dera. Originalus Pad Thai receptas žemiau.

Pad Thai Receptas

Pasiruošimas: 20 minučių

Gaminimas: 10 minučių

Laikas iš viso: 30 minučių 

Pad Thai Ingredientai

Pad Thai padažas (kaip pasigaminti, rasite žemiau)

100 g plonų plokščių ryžių makaronų, išmirkytų vandenyje, kad suminkštėtų

3-5 šviežios krevetės

3 šaukštai geltonojo tofu, supjaustyto smulkiais kubeliais

2 šaukštai susmulkintų marinuotų saldžiųjų ridikų

¼ stiklinės šviežių pupų daigų

¼ stiklinės supjaustytų kiniškų česnakų laiškų

1 didelis kiaušinis

1 šaukštas aliejaus

Susmulkinti kepinti žemės riešutai

Pad Thai Padažo Receptas

2 šaukštai tamarindų sulčių

2 šaukštai palmių cukraus

2 šaukštai žuvies padažo

1 arbatinis šaukštelis čili miltelių (arba daugiau pagal skonį) 

Kaip pagaminti Pad Thai padažą

1. Sumaišykite palmių cukrų, tamarindų sultis, žuvies padažą ir čili miltelius.

2. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol palmių cukrus visiškai ištirps (jei norite laikyti keletą dienų, palaukite kol atvės ir tada supilkite į sandariai uždaromą indelį).

Kaip pagaminti Pad Thai

1. Supilkite aliejų į keptuvę ir įkaitinkite. Sudėkite krevetes ir kepinkite pamaišydami kol pakankamai apkeps. Išimkite krevetes iš keptuvės ir pasidėkite šalia.

2. Į tą pačią keptuvę sudėkite tofu kubelius ir marinuotų ridikų griežinėlius bei kepinkite maišydami kol jie parus.

3. Supilkite paruoštą Pad Thai padažą ir kepinkite maišydami, kol padažas pradės virti.

4. Sudėkite makaronus ir gerai viską sumaišykite. Galite papildomai įpilti vandens, jei makaronai sulimpa.

5. Makaronus pastumkite į keptuvės kraštą, o laisvame plote įmuškite kiaušinį bei paleiskite jo trynį, tada šiek tiek apkepusią kiaušinio masę kepdami sumaišykite su makaronais.

6. Sudėkite pupų daigus ir kiniško česnako laiškus bei viską sumaišykite. Išjunkite ugnį.

7. Patiekalo viršų apiberkite žemės riešutais ir patiekite su šviežiais pupų daigais, banano žiedu, čili bei pusele laimo.

Kaina

Pad Thai kaina gali labai stipriai skirtis, priklausomai nuo to, kur valgysite. Originalus Pad Thai (su kiaušiniu, bet be jokios mėsos) turėtų kainuoti apie 30 THB. Pad Thai su kiauliena pas gatvės prekeivius paprastai kainuoja 40 THB, kai tuo tarpu populiarusis Pad Thai su krevetėmis - apie 50-60 THB. Pad Thai į turistus orientuotuose restoranuose nesunkiai gali kainuoti ir dvigubai ar trigubai daugiau.

Patarimai

Jei norite pasigaminti Pad Thai namuose, rekomenduotume užsukti į vieną iš didžiųjų prekybos centrų Big C ar Tesco Lotus, kur rasite patogiai supakuotų ir paruoštų gaminimui Pad Thai makaronų (100 THB) ir Pad Thai padažo (20-30 THB). Jums beliks pasiruošti makaronus, kiaušinį ir pageidaujamą mėsą ar krevetes ir jūsų Pad Thai bus toks pats geras, kaip ir Tailande.

Dauguma tajų Pad Thai patys namuose negamina, nors tai ir nesudėtingai pagaminamas patiekalas. Pad Thai reikalinga ganėtinai daug ingredientų, todėl dažnai pigiau yra užsisakyti patiekalą vietiniame restoranėlyje nei įsigyti visus reikalingus ingredientus.

Viena iš geriausių vietų paragauti Pad Thai Bankoke yra Terminal 21 Food Court, kur restoranas Pad Thai – Hoy Tod St. Louis siūlo kelis Pad Thai variantus už tikrai patrauklią kainą.

Pad Thai yra populiariausias makaronų patiekalas Tailande, bet yra daugybė kitų, kuriuos verta išbandyti keliaujant Tailande. Kitus populiariausius Tailando makaronų patiekalus rasite čia: 5 geriausi Tailando virtuvės keptų makaronų patiekalai ir 10 žinomiausių Tailando virtuvės makaronų sriubų.

Kelionių patarimai
Sekite mus
Susisiekime
We use cookies

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.