Fak Thong Pad Khai – skanus keptas patiekalas, gaminamas iš moliūgo ir pasirinktinos mėsos. Šį puikų patiekalą pasigaminti namuose yra itin paprasta. Ypatingai skanu valgant jį su tailandietiškais jazmininiais ryžiais.
Gaminkite pagal Tailandietiškus Receptus su mumis!
Porcijos: 2
Pasiruošimo laikas: 5 minutės
Gaminimo laikas: 7 minutės
Laikas iš viso: 12 minučių
Ingredientai
200 g moliūgo (išimkite sėklas ir korėtąją dalį ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais)
150 g vištienos
1/2 stiklinės vandens
1 kiaušinis
3 česnako skiltelės
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas žuvies padažo
3 šaukštai austrių padažo
Instrukcijos
1. Pakaitinkite aliejų keptuvėje iki vidutinio lygio ir sudėkite sukapotą česnaką, pakepinkite keletą sekundžių iki jis lengvai parus ir pradės skleisti aromatą.
2. Sudėkite vištieną ir kepkite iki mėsa bus iškepus. Apiberkite cukrumi, apipilkite žuvies padažu ir austrių padažu. Šių prieskonių galite pasireguliuoti pagal savo skonį.
3. Sudėkite moliūgo gabalėlius, įpilkite šiek tiek vandens ir kepkite apie 3 minutes arba iki tol, kol moliūgas suminkštės. Nuolat maišykite, kad nesuliptų.
4. Kuomet vanduo išgaruos, įmuškite kiaušinius ir toliau lėtai maišykite. Kiaušiniui iškepus Jūsų Fak Thong Pad Khai bus baigtas. Patiekite jį su tailandietiškais jazmininiais ryžiais.
Patarimas
Prieš baigiant kepti, įmaišykite saldžiojo baziliko lapų - tai suteiks patiekalui papildomų skonių.