Kepti bananai (Kluay Tod)

Kepti bananai yra populiarus užkandis Tailande, kuris paprastai gaminamas iš sunokusių bananų, juos panardinant miltuose ir tada gruzdinant aliejuje. Šis užkandis lengvai saldus, traškus ir tikrai labai skanus.

Tailandietiški kepti bananai

Gaminkite pagal Tailandietiškus Receptus su mumis!

Pasiruošimas: 5 minutės
Gaminimas: 10 minučių
Laikas iš viso: 15 minučių

Ingredientai

  • 6-7 bananai, paprastai naudojami mažieji azijietiški bananai, bet galima naudoti ir paprastus bananus
  • 1/2 stiklinės miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/2 stiklinės kokoso drožlių
  • 1/2 stiklinės vandens
  • Ledas
  • Aliejus kepimui

 Tailandietiški kepti bananai

Instrukcijos

1. Į dubenį maišymui supilkite miltus, kepimo miltelius, druską, ledą ir vandenį. Maišykite iki kol masė taps vientisa.

 Tailandietiški kepti bananai

2. Nulupkite bananus ir supjaustykite išilgai pusiau. Jei naudojate ilgus bananus, juos prieš tai padalinkite pusiau. Bananų gabaliukus panardinkite į sumaišytą tešlą.

Tailandietiški kepti bananai

3. Supilkite aliejų į mažą keptuvę ir įkaitinkite iki vidutinės temperatūros.

Tailandietiški kepti bananai

4. Kepkite bananus iki kol jie švelniai parus.

Tailandietiški kepti bananai

5. Išimkite bananus iš aliejaus ir leiskite jiems apdžiūti. Paprasčiausia tai padaryti sudedant bananus ant popierinių rankšluosčių.

Tailandietiški kepti bananai

Valgykite keptus bananus kuo greičiau - karšti jie skaniausi!