Tom Yum sriuba yra populiariausia Tailando virtuvės sriuba tiek pačiame Tailande, tiek ir užsienyje. Ne be reikalo ji įtraukta ir į mūsų Patiekalų, kuriuos būtina išbandyti Tailande, sąrašą. Tum Yum sriuba - tai yra kreminė, aštri ir rūgšti sriuba, pagardinta kvapnia citrinžole, galangalo šaknimi, vėlyvojo citrinmedžio lapais, tajų čili pipirais ir t.t. Egzistuoja šimtai Tom Yum sriubos variacijų, priklausančių nuo pagrindinio patiekalo ingrediento.
Gaminkite pagal Tailandietiškus Receptus su mumis!
Pasiruošimas: 10 minučių
Gaminimas: 20 minučių
Laikas iš viso: 30 minučių
Tom Yum sriubos ingredientai
- 150 g žuvies, 200 g krevečių
- 5 litrai vandens
- 1 šviežias galangalas (Kah), supjaustytas griežinėliais
- 5 vėlyvojo citrinmedžio (angl. kaffir lime) lapeliai, suplėšyti
- 3 citrinžolės stiebeliai, supjaustyti
- 2 saujos grybų
- 2 pomidorai, supjaustyti
- 1/2 svogūno, supjausto
- 3 šaukštai šviežių žaliųjų citrinų (laimų) sulčių
- 2 šaukštai Tajų čili pastos (prik pao)
- 2 šaukštai žuvies padažo
- 4 raudonieji arba žalieji čili pipirai
- 1 stiklinė pieno
- kalendros garnyrui (pasirinktinai)
Kaip pasigaminti Tom Yum sriubą
1. Užvirkite puode vandenį. Kai užvirs, sudėkite supjaustytą galangalą, citrinžolės stiebus ir vėlyvojo citrinmedžio lapus. Palaukite kol vanduo vėl užvirs.
2. Sudėkite žuvį bei krevetes ir virkite tol, kol šios išvirs.
3. Sudėkite grybus ir tada svogūną bei pomidorus. Virkite 5 minutes.
4. Pagardinkite Tom Yum sriubą tailandietiška čili pasta ir žuvies padažu, gerai juos išmaišykite. Virkite sriubą dar geras 2 minutes ir tada viryklę išjunkite.
5. Supilkite stiklinę pieno ir tada 3 šaukštus laimų sulčių (laimų sultys geriau išlaiko skonį kai nėra verdamos - nuo karščio jos tampa karčios).
6. Patiekite dubenyje, papuoškite šviežiais kalendrų lapais.
Tom Yum sriuba jau paruošta!
Patarimai
Žuvies padažo ir laimų sulčių kiekį Tom Yum sriuboje galite pasikoreguoti pagal skonį.