Austrės yra puikus ir sveikas maistas. Keptos austrės yra dar vienas skanus jūrų gėrybių patiekalas. Kai kurie žmonės mėgsta valgyti austres žalias, bet jei žalios jos Jums nepatinka, išbandykite keptas ir galbūt pakeisite nuomonę.
Gaminkite pagal Tailandietiškus Receptus su mumis!
Porcijos: 2
Pasiruošimas: 15 minučių
Gaminimas: 15 minučių
Laikas iš viso: 30 minučių
Ingredientai
10-12 šviežių austrių
1 didelis kiaušinis, lengvai išplaktas
1 stiklinė tempura miltų
3/4 stiklinės džiuvėsėlių
aliejus kepimui
druska ir pipirai pagal skonį
Padažas
1 arbatinis šaukštelis padažo vištienai
1 arbatinis šaukštelis aštraus čili padažo
- Mažame dubenėlyje gerai sumaišykite ingredientus ir atidėkite šalin.
Instrukcijos
1. Išplakite kiaušinį ant lėkštutės lygiu dugnu. Paskleiskite tempura miltus ant kito indo ir apibarstykite druska bei pipirais. Džiuvėsėlius išbarstykite trečioje lėkštėje.
2. Panardinkite austres kiaušinyje ir tada apvoliokite jį tempura miltais. Tada vėl austres pamerkite į kiaušinį ir apvoliokite džiuvėsėliuose. Tada palikite šaldytuve valandai ar daugiau.
3. Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite austres į įkaitusį aliejų ir kepkite dvi ar tris minutes iki austrės taps traškios ir įgaus rusvą spalvą.
4. Patiekite karštas su padažu.