Tai kepto tofu receptas. Jūsų patiekalas bus ypatingas su šiuo minkštu kiaušinių tofu, traškiu iš išorės ir apipiltu pikantišku padažu. Jei negalite rasti kiaušinių tofu namuose, galite naudoti ir įprastą tofu.
Gaminkite pagal Tailandietiškus Receptus su mumis!
Ingredientai
1 ritinėlis kiaušinių tofu, supjaustytas 2cm gabalėliais
50 g maltos kiaulienos
3 krevetės, susmulkintos
2 arbatiniai šaukšteliai krabų mėsos
1 šaukštas sumalto česnako
1/2 stiklinės šitake grybų
½ arbatinio šaukštelio sezamo aliejaus
2 šaukštai kukurūzų krakmolo arba tapiokos miltų, sumaišytų su 4 šaukštais vandens
1/3 stiklinės vandens (priklausomai nuo norimo padažo kiekio)
kalendros lapas, garnyrui
2 svogūnų laiškai, supjaustyti išilgai 2 cm gabaliukais
1 arbatinis šaukštelis vyno (pasirinktinai)
Prieskoniai
3 šaukštai austrių padažo
1 šaukštas žuvies padažo
1/2 šaukštai sojos padažo
Žiupsnelis druskos, cukraus ir maltų baltųjų pipirų
Augalinis aliejus, skirtas kiaušinių tofu kepimui
Instrukcijos
1. Supjaustykite kiaušinių tofu į 2 cm storio griežinėlius, apiberkite kukurūzų krakmolu ir gruzdinkite ant vidutinės ugnies 2 minutes arba iki kol taps aukso rudumo spalvos. Išimti iš keptuvės ir nusausinkite. Padėkite į šalį.
2. Pašalinkite perteklinį aliejų palikdami keptuvėje tik apie 1 valgomą šaukštą, tada supilkite sumaltą česnaką ir kepinkite iki pakvips.
3. Sudėkite maltą kiaulieną, krevetes ir šitake grybus ir gerai pakepinkite 10 sekundžių, prieš įpildami svogūnus, krabų mėsą, vandenį ir prieskonius.
4. Sumaišykite kukurūzų krakmolą su 4 šaukštais vandens ir supilkite į keptuvę. Nepertraukiamai sumaišykite, kol padažas sutirštės.
5. Išjunkite viryklę ir užpilkite padažą ant kepto kiaušinių tofu.
6. Prieš patiekiant su virtais ryžiais, papuoškite kalendrų lapais.