Tailandietiški makaronai tirštame padaže (Rad Na Sen-Yai)

Rad Na (Tailandietiški makaronai padaže) yra dar vienas populiarus Tailando virtuvės patiekalas, kurį dažnai rasite šalies miestų ir miestelių gatvėse. Rad Na sudaro plokšti ryžių makaronai ir daržovės, apipiltos tirštu padažu. Patiekale naudojama mėsa gali būti kiauliena, vištiena arba jūros gėrybės. Papildomai valgant galima pridėti cukraus, žuvies padažo, čili griežinėlių acte ir smulkintų džiovintų čili. Šis makaronų patiekalas mums yra ko gero mėgstamiausias, o jo receptą rasite žemiau.

Gaminkite pagal Tailandietiškus Receptus su mumis!

Pasirengimas: 15 minučių
Gaminimas: 25 minutės
Laikas iš viso: 40 minučių

Ingredientai

Makaronai

Spauskite čia ir pamatysite kaip mes pasigaminome makaronus Rad Na patiekalui: Naminiai platieji makaronai (Sen Yai)

1 dubenėlis šviežių plačiųjų ryžių makaronų arba bet kurių kitų mėgstamų makaronų, ryžių vermišeliai taip pat puikiai tinka. Išbandėm šį patiekalą su spagečiais ir pavyko taip pat puikiai!

2 šaukštai tamsaus sojų padažo

 Tajų stiliaus makaronai padaže (Rad Na)

Mėsa

Mėsa pagal Jūsų pasirinkimą: vištiena, kiauliena, jautiena, krevetės ar jūros gėrybių mišinys (mes naudojom plonai pjaustytą vištieną)

Padažas

1 šaukštas kukurūzų krakmolo – ištirpinkite dviejuose šaukštuose vandens
1/2 šaukšto žuvies padažo
2/3 šaukšto cukraus
1 šaukštas sojų pupelių pastos
1 šaukštas austrių padažo
2 stiklinės vandens
1 šaukštas susmulkinto česnako
Aliejus kepimui

 Tajų stiliaus makaronai padaže (Rad Na)

Daržovės

Kiniškas brokolis, supjaustytas 2-3 cm ilgio gabalėliais
Brokolis, susmulkintas
Morka, susmulkinta
Galite papildomai pridėti ir kitokių daržovių, tokių kaip kūkurūzai, arba grybų ir t.t.

 Tajų stiliaus makaronai padaže (Rad Na)

Instrukcijos

1. Užkaiskite keptuvę ir į ją sudėkite makaronus bei tamsųjį sojų padažą. Greitai išmaišykite makaronus, juos švelniai apverčiant, kad pasidengtų sojų padažu ir parustų. Sudėkite į dubenį ir atidėkite į šalį.

Tajų stiliaus makaronai padaže (Rad Na)

2. Toje pačioje keptuvėje su trupučių aliejaus pakepinkite susmulkintą česnaką kol jis paruduos ir sudėkite mėsą.

Tajų stiliaus makaronai padaže (Rad Na)

3. Supilkite cukrų, žuvies padažą, austrių padažą ir sojų pupelių pastą. Visa tai galite sumaišyti iš anksto ir supilti vienu kartu.

Tajų stiliaus makaronai padaže (Rad Na)

4. Supilkite vandenį, palaukite kol jis užvirs ir sudėkite daržoves.

Tajų stiliaus makaronai padaže (Rad Na)

Tajų stiliaus makaronai padaže (Rad Na)

5. Kol laukiate iki padažas užvirs, ištirpinkite kukurūzų krakmolą vandenyje ir maišykite iki kol masė taps vientisa.

Tajų stiliaus makaronai padaže (Rad Na)

6. Lėtai supilkite ištirpintą krakmolą į padažą, jį nuolat maišant. Jei norite, kad padažas gautųsi tirštesnis, įdėkite daugiau krakmolo.

Tajų stiliaus makaronai padaže (Rad Na)

7. Išjunkite ugnį ir supilkite padažą ant makaronų (tajai labai mėgsta pridėti ir keptą kiaušinį, išbandykit ir Jūs), ir patiekite.

Tajų stiliaus makaronai padaže (Rad Na)

Tailande Rad Na patiekiamas su įvairiais priedais, kuriais galite pasigardinti patiekalą pagal savo pageidavimus: cukrumi, žuvies padažu, džiovintais čili pipirais ir actu. 

Skanaus besimėgaujant Rad Na!