Keptas moliūgas su kiaušiniu (Fak Thong Pad Khai)

Keptas moliūgas su kiaušiniu (Fak Thong Pad Khai)

Fak Thong Pad Khai – skanus keptas patiekalas, gaminamas iš moliūgo ir pasirinktinos mėsos. Šį puikų patiekalą pasigaminti namuose yra itin paprasta. Ypatingai skanu valgant jį su tailandietiškais jazmininiais ryžiais.

Moliūgas sirupe

Moliūgas Sirupe (Fak Thong Chuem)

Moliūgas sirupe yra tradicinis tajų desertas, kurį labai nesudėtinga pasigaminti. Pagrindiniai patiekalo ingredientai yra moliūgas ir cukrus. Naudojamą cukraus kiekį galite keisti pagal savo skonį.

Thai Sour Curry Soup (Kaeng Som)

Tailandietiška rūgšti kario sriuba (Kaeng Som)

Kaeng Som yra vienas populiariausių tailandiečių namuose gaminamų Tailando virtuvės patiekalų. Tai tradicinė ryškiai oranžinės spalvos aštriai rūgšti sriuba. “Kaeng” reiškia karį, o “Som” reiškia rūgštų arba oranžinį. Kartais šis patiekalas vadinamas “Kaeng Lueang”, kas reiškia "Geltonasis karis". Patiekalo skonį nulemia krevečių pastos ir žuvies padažo sūrumas, dominuojantis tamarindų ar citrinos sulčių sūrumas, nežymiai juntamas cukraus saldumas ir kario aštrumas. Pietietiško stiliaus Kaeng Som yra žymiai išraiškingesnio skonio nei vyraujantis centriniame regione.

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked"