Kaip gauti Tailando turistinę vizą Balyje, Indonezijoje

Internete daug informacijos apie tai, kaip gauti Tailando vizą Balyje, nerasite. Pasidalinsime savo patirtimi, kaip Tailando vizą gauti ten. Tai tikrai nesudėtinga. Atkreipkite dėmesį, jog 2019 sausio mėn. Tailando konsulatas Balyje persikėlė į naują vietą!

Karališkasis Tailando garbės konsulatas Denpasare
Karališkasis Tailando garbės konsulatas Denpasare

Kur Balyje galima gauti Tailando vizą

Karališkasis Tailando garbės konsulatas Denpasare (Balyje)
Adresas: Jalan Pemuda 2, No.9 Jalan Ciungwanara IV, No. 26 (22), Renon, Denpasaras, Balis, Indonezija
Telefono numeris: +62 812-3825-542 (nuo 9 iki 16 valandos, nuo pirmadienio iki penktadienio)

Karališkojo Tailando garbės konsulato Denpasare kontaktinė informacija
Karališkojo Tailando garbės konsulato Denpasare kontaktinė informacija

Karališkasis Tailando garbės konsulatas įsikūręs Denpasaro širdyje, netoli Sanuro paplūdimio (apie 3 km atstumu nuo jo). Norint pasiekti konsulą, reikia sėsti į taksi arba pasirinkti odžeką (taksi mopedą). Jums gali tekti padėti vairuotojui rasti Tailando konsulatą, nes panašu, jog retokai jie čia užsuka, o vieta gyvenamųjų namų kvartale konsulato paiešką tik dar apsunkina. Abu taksi vairuotojai, su kuriais važiavome į Tailando konsulatą, nežinojo, kur jis yra, bet nesudėtingai padėjom jiems susiorientuoti tiesiog naudodami žemėlapį telefone.

Pasikeitus adresui 2019 sausį viskas gali būti kiek kebliau, tačiau nauja konsulato vieta yra tik apie 0.5 km nuo senosios, tad neturėtų būti sudėtinga rasti. Nuo šiol Tailando viza Balyje išduodama šiuo adresu: Jalan Ciungwanara IV, No. 26 (22), Renon, Denpasar.

Atvykę į vietą, ant pastato teritoriją juosiančios tvoros pamatysite ženklus rodančius kryptį link įėjimo.

New Thai Consulate in Bali

Nenustebkite, kad atvykus į vietą, Tailando konsulatas atrodys ne kaip kažkokia oficiali įstaiga, o labiau kaip įprastas namas. Galite būti tikri, kad esate tinkamoje vietoje, kai pamatysite priešais pastatą kabančią Tailando vėliavą.

Naujasis Tailando konsulatas Balyje

Darbo laikas

Prašymų vizai gauti pateikimas

Konsulate prašymus vizai galima pateikti nuo pirmadienio iki penktadienio, nuo 09:00 iki 12:00 valandos (išskyrus Tailando ir Indonezijos valstybines šventes).

Paso ir vizos pasiėmimas

Jei jūsų prašymas vizai gauti bus patenkintas, pasiimti savo pasą ir vizą galite nuo pirmadienio iki penktadienio, nuo 13.30 iki 16.00 valandos.

Karališkojo Tailando garbės konsulato Denpasare darbo laikas
Karališkojo Tailando garbės konsulato Denpasare darbo laikas
Karališkojo Tailando garbės konsulato Denpasare informacijos lenta
Karališkojo Tailando garbės konsulato Denpasare informacijos lenta

Tailando Turistinė Viza

Tailando Turistinė Viza
Tailando Turistinė Viza

Karališkasis Tailando garbės konsulatas Denpasare gali išduoti vienkartinę Tailando turistinę vizą bet kurios šalies piliečiams, ketinantiems Tailande turizmo tikslais praleisti ne daugiau nei 60 dienų. Vienkartinė Tailando turistinė viza galioja vienam apsilankymui Tailande per 3 mėnesių laikotarpį nuo jos išdavimo datos.

Turistinės Vizos informacija
Turistinės Vizos informacija

Daugkartinė Tailando turistinė viza gali būti išduodama tik Tailando ambasados ar konsulato esančio toje šalyje, kurios gyventojas esate, o tai reiškia, kad daugkartinė Tailando turistinė viza čia gali būti išduodama tik Indonezijos piliečiams arba šios šalies rezidentams, turintiems atitinkamus leidimus - Temporary Resident Permit (KITAS) or Permanent Resident Permit (KITAP).

Daugkartinė Tailando turistinė viza
Daugkartinė Tailando turistinė viza

Tailando turistinės vizos išdavimo Balyje tvarka

Iš anksto užsiregistruoti nereikia, todėl galite tiesiog užsukti į konsulatą jo darbo metu. Prašymų vizai pateikimas vyksta nedideliame konsulato kambaryje, kuriame paprastai nebūna daug žmonių. Tuo metu, kai lankėmės mes, prieš mus eilėje buvo tik vienas žmogus.

Konsulato viduje
Konsulato viduje

Tada tiesiog reikia užpildyti vizos prašymo formą. Kaip ir bet kurioje Tailando ambasadoje ar konsulinėje įstaigoje, jums tiesiog reikia pateikti savo asmens duomenis ir informaciją apie kelionę, tokią kaip planuojama kelionės trukmė ir adresas Tailande.

Konsulatas pasiliks visus jūsų pateiktus dokumentus, todėl tam pasiruoškite ir pasidarykite visas reikiamas kopijas iki ten nuvykstant, nes konsulate kopijavimo paslaugos nėra teikiamos.

Galiausiai pateikite prašymą ir visus reikiamus dokumentus (sąrašas žemiau) pareigūnui, kuris iškart patikrins, ar pateikti visi reikalaujami dokumentai.

Vizos išdavimas Karališkajame Tailando garbės konsulate Denpasare yra lengvas ir greitas, jei su savimi turite visus reikalingus dokumentus. Vienkartinės turistinės vizos gavimas čia mums praėjo be jokių nesklandumų.

Vizos išdavimas užtrunka 3 darbo dienas (vizos skubos tvarka nėra išduodamos), o tai reiškia, jog jei trečiadienio rytą pateiksite vizos prašymą, penktadienio popietę jau galėsite pasiimti savo pasą su Tailando viza jame.

Vienkartinės Tailando turistinės vizos išdavimui reikalingi dokumentai  

  1. Prašymo išduoti vizą forma - gausite ją konsulate.
  2. Nuotraukos: 2 pakankamai naujos nuotraukos, kurių dydis 3,5x4,5 cm.
  3. Pasas, kurio galiojimas yra ne trumpesnis kaip 6 mėnesiai.
  4. Banko sąskaitos išrašo kopija, kurioje matyti ne mažiau kaip 700 USD (8 000 000 IDR) dydžio sąskaitos likutis per pastaruosius 6 mėnesius (mūsų atveju tiesiog pačių atspausdintas banko sąskaitos išrašas iš internetinės bankininkystės sistemos buvo pakankamas įrodymas).
  5. Viešbučio užsakymo kopija arba kitas gyvenamosios vietos turėjimo Tailande įrodymas.
  6. Skrydžio bilietų į Tailandą ir iš jo kopija.
  7. Vizos išdavimo mokestis: 560 000 IDR - jis turi būti sumokėtas Indonezijos rupijomis ir tik grynaisiais pinigais (mokestis negrąžinamas).

Visi kopijavimo darbai ir išrašų iš interneto atsispausdinimas turi būti atliktas dar prieš atvykstant į konsulatą, nes tam čia sąlygų nėra, o elektroninių dokumentų parodymas netinka – visus dokumentus reikia turėti popierinėje formoje.

Vienkartinės Tailando turistinės vizos išdavimui reikalingi dokumentai
Vienkartinės Tailando turistinės vizos išdavimui reikalingi dokumentai

Svarbu:

- Galite teikti prašymą tik dėl Vienkartinės Tailando turistinės vizos, o jūsų kelionės tikslas privalo būti turizmas.

- Vizos išdavimas trunka 3 darbo dienas ir nėra daroma jokių išimčių dėl bet kokios individualios problemos, nes nėra papildomo mokesčio ir nieko negalima padaryti, siekiant vizą gauti greičiau.

- Savo patogumui prieš atvykdami į Karališkąjį Tailando konsulatą pasidomėkite ar jūsų pasirinkta diena ten nėra laisvadienis (prieš planuodami kelionę į konsulatą pasidomėkite tiek Tailando, tiek Indonezijos valstybinėmis šventėmis, kadangi visų jų metu konsulatas nedirba).

- Artimiausia Tailando ambasada yra Džakartoje, Indonezijoje.

Kur apsistoti prie Tailando konsulato

Jei nenorit švaistyti pinigų ir laiko kelionei į konsulatą, galite apsistoti greta Tailando konsulato esančiame Denpasaro rajone. Vienas iš geriausių viešbučių netoliese yra Praja Hotel.

Kitas patogus variantas yra apsistoti viename iš daugelio Viešbučių Sanuro paplūdimyje, kadangi šis paplūdimys yra arčiausiai Tailando konsulato.