Moliūgas Sirupe (Fak Thong Chuem)

Moliūgas sirupe yra tradicinis tajų desertas, kurį labai nesudėtinga pasigaminti. Pagrindiniai patiekalo ingredientai yra moliūgas ir cukrus. Naudojamą cukraus kiekį galite keisti pagal savo skonį.

Gaminkite pagal Tailandietiškus Receptus su mumis!

Porcijos: 2
Pasiruošimas: 5 minutės
Gaminimas: 10 minučių
Laikas iš viso: 15 minučių

Ingredientai

300 g moliūgo (pašalinti sėklas ir supjaustyti kąsnio dydžio kubeliais)
100 g cukraus
100 ml vandens
1 valgomasis šaukštas laimo sulčių
1 arbatinis šaukštelis druskos 

Moliūgas sirupe

Instrukcijos

1. Uždėkite puodą ant mažos ugnies, supilkite vandenį ir cukrų bei maišykite juos iki cukrus ištirps.

Moliūgas sirupe

2. Kuomet sirupas užvirs, sudėkite moliūgo gabalėlius, suberkite druską ir supilkite laimo sultis. Galite papildomai įpilti vandens ir cukraus.

Moliūgas sirupe

3. Virkite apie 8 minutes ar šiek tik ilgiau, iki moliūgas išvirs ir jo spalva patamsės, o padažas nuseks ir sutirštės.

Moliūgas sirupe

4. Leiskite patiekalui atvėsti ir jį patiekite.

 Moliūgas sirupe

Patarimai

  • Moliūgo nenulupome, nes tai padeda moliūgo gabalėliams išlaikyti formą, tačiau jei Jums taip nepatinka, galite moliūgą nulupti prieš jį supjaustydami.
  • Moliūgą sirupe galite patiekti apipiltą kokosų kremu.

Skanaus!