Tailandietiška rūgšti kario sriuba (Kaeng Som)

Kaeng Som yra vienas populiariausių tailandiečių namuose gaminamų Tailando virtuvės patiekalų. Tai tradicinė ryškiai oranžinės spalvos aštriai rūgšti sriuba. “Kaeng” reiškia karį, o “Som” reiškia rūgštų arba oranžinį. Kartais šis patiekalas vadinamas “Kaeng Lueang”, kas reiškia "Geltonasis karis". Patiekalo skonį nulemia krevečių pastos ir žuvies padažo sūrumas, dominuojantis tamarindų ar citrinos sulčių sūrumas, nežymiai juntamas cukraus saldumas ir kario aštrumas. Pietietiško stiliaus Kaeng Som yra žymiai išraiškingesnio skonio nei vyraujantis centriniame regione.

 Thai Sour Curry Soup (Kaeng Som)

Skirtingose Tailando vietovėse Kaeng Som gaminamas su įvairia mėsa ir daržovėmis. Tačiau dažniausiai šis patiekalas gaminamas su krevetėmis ir žuvimi. Iš tikrųjų galite pasirinkti mėsą pagal savo skonį. Šis patiekalas gali būti gaminamas su įvairiomis daržovėmis, tokiomis kaip paprasti ar žiediniai kopūstai, ridikėliai, brokoliai, žaliosios papajos, morkos, marinuoti bambukai, žaliosios pupelės ar kitos Jūsų mėgstamos daržovės. Tajai gamindami Kaeng Som naudoja ir ananasus.

Patartume gaminti šį patiekalą su bet kokiomis lengvai prieinamomis daržovėmis, tokiomis kaip morkos ar brokoliai, kurie puikiai dera su Kaeng Som prieskoniais.

Gaminkite pagal Tailandietiškus Receptus su mumis!

Porcijos: 4
Pasiruošimas: 10 minučių
Gaminimas: 20 minučių
Laikas iš viso: 30 minučių

Ingredientai

500 g šviežios supjaustytos žuvies 
1/2 valgomojo šaukšto Kaeng Som pastos 
1 valgomasis šaukštas Tajų krevečių pastos
700 ml sultinio arba vandens
1 valgomasis šaukštas žuvies padažo
1/2 valgomojo šaukšto palmių cukraus (tinka ir kitoks cukrus)
2 valgomieji šaukštai tamarindų sulčių (arba citrinų sulčių)
400 g baltųjų ridikėlių (supjaustytų smulkiais gabalėliais) arba kitų daržovių

Ingredients for Thai Sour Curry Soup (Kaeng Som)

Instrukcijos

1. Supilkite sultinį arba vandenį į puodą virimui.

2. Sumaišykite Kaeng Som Pastą su Tajų krevečių pasta ir sudėkite į sultinį. Jei nesate pratę prie stiprių skonių, galite kiekį sumažinti iki dviejų kartų. Įberkite cukraus, įpilkite žuvies padažo ir tamarindų sulčių pagal skonį.

 Thai Sour Curry Soup (Kaeng Som)

3. Sudėkite savo pasirinktą mėsą ir daržoves. Virkite iki mėsa išvirs ir daržovės suminkštės, apie 7-8 minutes.

Thai Sour Curry Soup (Kaeng Som)

4. Nuimkite nuo ugnies ir įpilkite citrinų sulčių pagal savo skonį.

Thai Sour Curry Soup (Kaeng Som)

5. Patiekite su karštais garuose virtais ryžiais.

Thai Sour Curry Soup (Kaeng Som)

Patarimai

Mėgaukitės Kaeng Som kartu su Khai Jeaw (Tailandietišku omletu)

 

Skanaus!

 

Travel Offer 2020