Troškintos midijos su žolelėmis (Hoi Malaeng Phu Awb)

Troškintos midijos su žolelėmis yra nesudėtingai pagaminamas ir labai skanus patiekalas. Jei būsite Tailando pajūryje, pamatysite, jog šis patiekalas siūlomas beveik kiekviename restorane. Šviežios midijos labai gerai dera su Tailando prieskoniais - baziliko lapais, citrinžole ir česnaku. Troškintas midijas su žolelėmis ypatingai skanu valdyti su jūros gėrybių padažu.

Gaminkite pagal Tailandietiškus Receptus su mumis!

Porcijos: 2-4
Pasiruošimas: 10 minučių
Gaminimas: 5 minutės
Laikas iš viso: 15 minučių

 Troškintos midijos su žolelėmis

Ingredientai

1 kg midijų, nušveistomis kriauklėmis ir peiliuku nupjaustytomis „barzdomis“, kuriomis šie moliuskai tvirtinasi prie akmenų
1 didelė sauja tajų bazilikų lapų 
4 šviežios citrinžolės stiebai, plonai supjaustyti
4 skiltys česnako

Troškintos midijos su žolelėmis

Instrukcijos

1. Į didelį puodą sudėkite midijas ir žoleles - citrinžolę, baziliką ir česnaką.

Troškintos midijos su žolelėmis

2. Uždenkite ir troškinkite ant vidutinės ugnies, iki kol midijos atsivers, t.y. apie 4 ar 5 minutes. Neatsivėriusias midijas pašalinkite.

3. Patiekite midijas lėkštėje perskirtas pusiau ir apibarstykite susmulkintu baziliku, jei mėgstate. Patiekite su jūros gėrybių padažu.

Troškintos midijos su žolelėmis

Skanaus!

 

Travel Offer 2020