Tailando bevizis režimas įsigalioja Lietuvos piliečiams

Tailando bevizis režimas, leidžiantis turizmo tikslais lankytis Tailande be vizos iki 30 dienų, neseniai buvo patvirtintas septynių naujų valstybių piliečiams, tarp jų ir lietuviams. Nuo 2019 m. balandžio 14 d., Lietuvos, Latvijos, Andoros, San Marino, Ukrainos, Maldyvų ir Mauricijaus piliečiams nebereikės gauti vizos oro uoste (Visa on Arrival), o bus sudaryta galimybė į Tailandą atvykti be vizos.

Tailando bevizis režimas įsigalioja Lietuvos piliečiams

Tailando bevizio režimo patvirtinimas

Su Tailando bevizio režimu galinčių naudotis šalių sąrašo patvirtinimu susijęs sprendimas vyriausybės kabineto buvo patvirtintas dar 2018 m. lapkričio 20 d., tačiau negaliojo dar keletą mėnesių iki išleidimo „Karališkosiose žiniose“ (Royal Gazette).

2019 m. kovo 15 d. šis sprendimas buvo galutinai patvirtintas ir teisė naudotis Tailando beviziu režimu buvo suteikta Lietuvos, Latvijos, Andoros, San Marino, Ukrainos, Maldyvų ir Mauricijaus piliečiams. Įstatymas įsigalioja 30 dienų po sprendimo priėmimo, todėl vizos nebereikės lietuviams ir keliautojams iš kitų šešių šalių, atvykstantiems į Tailandą nuo 2019 m. balandžio 14 d.

Jei į Tailandą vyksite anksčiau, jums vis dar teks gauti Tailando vizą oro uoste Visa on Arrival, kuri išduodama nemokamai iki 2019 m. balandžio 30 d., arba iš anksto įsigyti vienkartinę / daugkartinę turistinę vizą Tailando konsulate arba ambasadoje.

Atnaujintą šalių, kurios gali naudotis Tailando beviziu režimu, sąrašą rasite čia: Tailando bevizis režimas.

Reikalingi Dokumentai

Turistai, planuojantys pasinaudoti Tailando beviziu režimu, atvykdami į Tailandą Imigracijos darbuotojui turi pateikti šiuos dokumentus:

1. Ne mažiau nei 6 mėnesius galiojantį pasą.

2. Užpildytą Tailando atvykimo / išvykimo kortelę (kaip ją užpildyti teisingai, rasite čia (anglų k.): Thailand Arrival Card 2019 – How to Fill Arrival Card Form).

3. Pakankamai lėšų kelionei – 20,000 THB žmogui arba 40,000 THB šeimai grynaisiais bet kuria valiuta (reikalaujama tik išskirtiniais atvejais).

4. Įrodymus, kad išvyksite iš Tailando 30 dienų bėgyje - kelionės bilietą (reikalaujama pateikti retai, bet pasitaiko).

3 ir 4 punkte nurodytų įrodymų Imigracijos pareigūnai prašo retais atvejais, paprastai tų, kurie keletą kartų iš eilės bando pasinaudoti beviziu režimu arba šiaip įtartinai atrodo. Nors rizikuoti galima, bet geriau būti pasiruošus, ypač kas liečia lėšas kelionei. Jei bilietą iš Tailando į kokią nors artimą šalį galite greitai ir vietoj užsisakyti internetu, tai su reikiamos grynųjų sumos parodymu gali kilti problemų, kadangi paprastai oro uoste bankomatų pakeliui į pasų kontrolę nerasite.

Apsilankymo pratęsimas

Besinaudojant Tailando beviziu režimu, galima apsilankymą Tailande pratęsti papildomoms 30 dienų. Vizos pratęsimui („visa extension“) turite kreiptis į vieną iš Imigracijos biurų Tailande. Apsilankymas gali būti pratęstas vieną kartą ir kainuoja 1900 THB.

Jei iš anksto planuojate ilgesnę kelionę į Tailandą, pigiau yra tiesiog gauti turistinę vizą Tailando konsulate Vilniuje arba ambasadoje/konsulate kitoje šalyje.