Rad Na yra dar vienas populiarus gatvės maisto patiekalas Tailande. Rad Na Sen-Mee yra ploni ryžių makaronai ir daržovės tirštame padaže. Patiekale naudojama mėsa gali būti kiauliena, vištiena arba jūros gėrybės. Valgydami papildomai galite prisidėti cukraus, žuvies padažo, supjaustytų čili acte ir maltų džiovintų čili. Tai yra mūsų visų laikų mėgstamiausias makaronų patiekalas, kurio receptą rasite žemiau.
Gaminkite pagal Tailandietiškus Receptus su mumis!
Pasirengimas: 15 minučių
Gaminimas: 25 minutės
Laikas iš viso: 40 minučių
Ingredientai
Makaronai
Sen Mee (ploni ir apvalūs ryžių makaronai) - daugiau apie skirtingas Tailando makaronų rūšis skaitykite čia: Tailando gatvės maisto gidas: Kaip užsisakyti makaronus Tailande
2 šaukštai tamsiojo saldaus sojų padažo
Kitą Rad Na makaronų receptą, gaminamą su skirtingais makaronais - Sen Yai, rasite čia: Tailandietiški makaronai tirštame padaže (Rad Na Sen-Yai)
Mėsa
Mėsą pasirinkite pagal savo skonį: vištiena, kiauliena, jautiena, krevetės ar jūros gėrybės (mes naudojom plonai pjaustytą vištieną)
Padažas
1 šaukštas kukurūzų krakmolo – ištirpinti 2 šaukštuose vandens
1/2 šaukšto žuvies padažo
2/3 šaukšto cukraus
1 šaukštas sojų pupelių pastos
1 šaukštas austrių padažo
3 stiklinės vandens
Daržovės
Kiniškas kopūstas, supjaustytas 2 cm ilgio gabalėliais
Jauni kukurūzai, susmulkinti
Morka, supjaustyta smulkiais gabalėliais
Galite pridėti bet kokių savo mėgstamų daržovių, tokių kaip brokoliai, arba grybų ir t.t.
Instrukcijos
1. Įkaitinkite keptuvę, sumaišykite makaronus su juoduoju sojų padažu ir sudėkite į keptuvę. Pakratykite makaronus, kad jie pasidengtų padažu. Ne maišykite, bet švelniai pavartykite ir sudėkite į dubenėlius. Atidėkite į šalį.
2. Užvirkite vandenį, tada sudėkite mėsą ir supilkite žuvies padažą, cukrų ir austrių padažą. Jų kiekį galite patikslinti pagal savo skonį.
3. Sudėkite daržoves ir sojų pupelių pastą, tada pavirkite keletą minučių.
4. Kol laukiate, kad padažas užvirtų, ištirpinkite kukurūzų krakmolą vandenyje ir maišykite iki taps vientisas.
5. Supilkite kukurūzų krakmolo padažą lėtai į puodą, nuolat maišydami. Jei norite, kad padažas būtų tirštesnis, įpilkite daugiau krakmolo mišinio.
6. Nuimkite nuo ugnies, tada supilkite padažą ant makaronų (ir kepto kiaušinio), ir pateikite.
Tailande Rad Na yra patiekiamas su įprastais priedais: cukrumi, žuvies padažu, džiovintais čili pipirais ir actu tam, kad patiekalą pagardintumėte taip, kaip labiausiai mėgstate.